/

Welkom bij Proefboerderij Rusthoeve

Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum Rusthoeve (Rusthoeve)  is een akkerbouw bedrijf gevestigd op Noord-Beveland (Zeeland) aan de voet van de Zeelandbrug te Colijnsplaat.

Rusthoeve faciliteert onderzoek en demonstraties in akkerbouw– en groentegewassen  op het gebied van o.a. rassen, bemesting en ziektebestrijding. Sinds enkele jaren vormt de beproeving en demonstratie van nieuwe innovatieve technieken een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden, te denken valt aan GPS en Remote Sensing.

NIeuws

Virtuele gewastour

Traditiegetrouw vindt op de derde woensdag van juni, de Open Dag van CZAV en Proefboerderij Rusthoeve, plaats. Door de huidige ontwikkelingen in verband met het coronavirus kan de Open Dag CZAV/Rusthoeve in 2020 niet in de bekende vorm doorgaan. We gaan aan de slag om alle informatie, kennis en innovatie die we anders ook op de Open Dag delen, op een andere manier te laten zien aan jullie in de vorm van een virtuele gewastour. In de aanloop naar deze "tour" zullen wij video's en vlogs delen over de ontwikkelingen op proefvelden en demovelden. Zo kunnen jullie op 17 juni 2020 alsnog genieten van een stukje Open Dag! Aanmelden en meer info kan hier.

Webinar Kennisdeling de sleutel tot een succesvolle transitie naar een duurzame landbouw

Kennisdeling is essentieel om jezelf en je bedrijf door te ontwikkelen. Als aftrap van het project De Sleutel tot Succes hebben we een webinar georganiseerd waarbij we  een toelichting gegeven hebben over de mogelijkheden die dit meerjarige project kan bieden voor jouw ontwikkeling en wordt je geïnspireerd over landbouw in de (nabije) toekomst.U kunt het webinar hier terugkijken. 

 

 

 

 

 

Agenda

woensdag 19 augustus 2020 - Veldbezoek Pootaardappelacademie Zuidwest

Graag nodigen we alle leden van de Pootaardappelacademie Zuidwest uit voor onze jaarlijkse veldbijeenkomst op de Rusthoeve.

Bent u nog geen lid, maar heeft u wel interesse, meldt u dan via paa@proefboerderij-rusthoeve.nl

donderdag 3 september 2020 - Uiendag

Ook dit jaar organiseren we samen met Delphy weer de UIKC Uiendag. Uiteraard zal het anders zijn dan anders. 

Meer info volgt. 

Slide 2
Slide 2
Slide 2
Slide 2
Slide 2