/

Welkom bij Proefboerderij Rusthoeve

Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum Rusthoeve (Rusthoeve)  is een akkerbouw bedrijf gevestigd op Noord-Beveland (Zeeland) aan de voet van de Zeelandbrug te Colijnsplaat.

Rusthoeve faciliteert onderzoek en demonstraties in akkerbouw– en groentegewassen  op het gebied van o.a. rassen, bemesting en ziektebestrijding. Sinds enkele jaren vormt de beproeving en demonstratie van nieuwe innovatieve technieken een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden, te denken valt aan GPS en Remote Sensing.

NIeuws

Excursie Strokenteelt

Graag nemen we u mee naar het srtokenteelt perceel tijdens een excursie. Let op, opgave is verplicht. AANMELDEN

 

 

 

 

 

 

.

.

 

 

 

Agenda

woensdag 27 oktober 2021 - Bodemdag 2021
Dit jaar organiseren we weer een Bodemdag op Proefboerderij Rusthoeve te Colijnsplaat. In de rondgang bespreken we een aantal interessante, actuele onderwerpen. Een rondgang duurt ongeveer 1,5 uur en je kunt starten om 8:30, 10:30, 13:30 of 15:30 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent op de locatie. Het betreft een doorstroomevenement in de buitenlucht in kleine groepjes. Daarom is een coronapas niet noodzakelijk. Wel is vooraf aanmelden verplicht! Meld je aan en kies je voorkeurstijd via de onderstaande knop. We verwelkomen je graag op de Bodemdag 2021. Graag tot dan!* Onderwerpen Sprekers vanuit Proefboerderij Rusthoeve, CZAV en Delphy nemen je mee in de volgende onderwerpen: Nut en noodzaak groenbemesters: soortendemo Watermanagement en bodembeheer: ontwatering Bodemvruchtbaarheid en bodemleven Watermanagement en bodembeheer: egaliseren *Bij slecht weer wordt de Bodemdag verzet naar woensdag 3 november, houd onze websites en social media in de gaten.
Slide 2
Slide 2
Slide 2
Slide 2
Slide 2