/

Welkom bij Proefboerderij Rusthoeve

Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum Rusthoeve (Rusthoeve)  is een akkerbouw bedrijf gevestigd op Noord-Beveland (Zeeland) aan de voet van de Zeelandbrug te Colijnsplaat.

Rusthoeve faciliteert onderzoek en demonstraties in akkerbouw– en groentegewassen  op het gebied van o.a. rassen, bemesting en ziektebestrijding. Sinds enkele jaren vormt de beproeving en demonstratie van nieuwe innovatieve technieken een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden, te denken valt aan GPS en Remote Sensing.

Nieuws

DE TOEKOMST VAN ONKRUIDBEHEERSING 

Op 1 juni aanstaande organiseren AIKC Rusthoeve, Delphy, FME en ZLTO samen een interactieve demodag in Colijnsplaat (Zeeland) over mechanische onkruidbeheersing en robotisering in de akkerbouw. We verwachten ongeveer 80 bezoekers, waarvan het merendeel telers in het zuidwesten van Nederland. Deelname voor bezoekers is kosteloos. U kunt zich aanmelden via de link onderaan deze pagina.  

Op deze dag zullen telers, vertegenwoordigers en andere belangstellenden kennis maken met de laatste stand van de techniek. Er zijn velddemonstraties in kleinere groepen waarbij u diverse machines aan het werk kunt zien, verzorgd door bedrijven als Abemec (2 robots), Pixelfarming, Manatmachine, Odd Bot, Farmdroid, Ekobot en Steketee. De rondleidingen starten stipt om 13.00 uur, dus wees op tijd.  

12.30     Ontvangst en informatiemarkt 
13.00     Start rondleidingen in groepen  
16.00     Napraten en netwerken 
17.00     Afsluiting 

Aanmelden kan met onderstaande link:

AANMELDEN

Agenda

woensdag 21 juni 2023 - Open Dag Rusthoeve CZAV
dinsdag 4 juli 2023 - Biobased Versnellingsdag 2023

Na een succesvolle editie in 2022 zijn de voorbereidingen voor de editie van dit jaar in volle gang!

We willen graag dat u met uw bedrijf en uw ideeën erbij bent! Op deze Versnellingsdag brengen we de hele keten in beeld, van het gewas via processing tot het uiteindelijke eindproduct. Veel producten zijn nu zover om gebruikt te worden in de bouw, in papier of karton, in geotextiel, in asfalt en/of textiel. Van andere gewassen is de weg naar marktrijpe producten nog wat langer maar zijn er interessante ontwikkelingen.

Om de ontwikkelingen in de biobased economy te versnellen is het belangrijk dat de markt in beweging komt. Vandaar dat we op deze dag ook aandacht besteden aan de consument, hoe krijgen we de consument zover om de keuze voor biobased materialen te gebruiken.

We bieden u daarom een mooi programma aan met zoveel mogelijk bedrijven om ieder die de biobased economy een warm hart toedraagt bij elkaar te brengen.

We hebben ruimte om:

  • Uw producten te laten zien,
  • Uw verhaal te vertellen,
  • Posters op te hangen,
  • Een pitch te organiseren,
  • Een een op een gesprek,
  • Iets te demonstreren,
  • U heeft een heel ander idee?

Er is ruimte voldoende, uiteraard alles in overleg.

No worries: wij zorgen voor de ruimte, catering en biobased ambiance.

 

Graag willen we u de gelegenheid bieden om rustig in gesprek (een op een) te komen met uw toekomstige klanten of partners. Hiervoor reserveren we een aantal tijdblokken gedurende de dag. Staat u hiervoor open?

Geef dan een beschrijving van uw bedrijf, met daarin duidelijke steekwoorden over de expertise en producten van uw bedrijf.

Deelname is gratis, uw enthousiasme is key!

We bieden een mooie gelegenheid om met andere bedrijven en klanten weer in aanraking te komen en nieuwe kennis en kennissen te verzamelen! De eerste aanmeldingen zijn al binnen, van onder andere Ballast Nedam, , Hempflax, Van de Bilt Vlas en Zaden, Vlasbedrijf Bruijns, Agrodome, Impershield, K&I netwerk circulair bouwen, Wageningen UR en Natural Plastics.

Dus doe mee!

Stuur dan een mail naar :  cvansluijs@proefboerderij-rusthoeve.nl

donderdag 24 augustus 2023 - Landelijke Uiendag
woensdag 30 augustus 2023 - Aardappelvelddag
Slide 2
Slide 2
Slide 2
Slide 2
Slide 2