/

Afgeronde projecten

Als AIKC Rusthoeve mogen wij werken aan vele projecten. Na afronding van deze projecten gaan de resultaten uiteraard niet verloren en blijven die beschikbaar voor geinteresseerden. 

HIeronder een korte opsomming van projecten die in de afgelopen periode zijn afgerond:

DRIVE4EU: 

Sinds 2013 was Rusthoeve partner binnen het project Drive4EU. Een project waarbij onderzoek gedaan wordt naar de teelt van de Russische paardenbloem (Taraxacum Kok, Saghyz) , een veelbelovende plant als bron van natuurrubber. Het doel van Drive4Eu is de teelt van de Russische paardenbloem mogelijk te maken door zowel te werken aan de verbeteren van het zaad, de teelt van de paardenbloem en het ontwikkelen van technieken om het rubber en de inuline te extraheren. 

Voor Proefboerderij Rusthoeve was het zeer belangrijk om betrokken te zijn bij dit project om de kennis die ontwikkeld wordt over dit potentiele interessante gewas voor de biobased economy verder uit te bouwen. 

Ondertussen wordt dit project doorgezet door het bedrijf Keygene en Barenbrug door middel van een joint venture, klik op Russische paardenbloem voor meer info.

Leve(n) de Bodem:

het Leve(n) de Bodem project is afgerond. Uiteraard is alle informatie nog te vinden op https://levendebodem.eu/

Proeftuin Precisielandbouw Zuid